diumenge, 6 de novembre del 2011

Unió de Pagesos aconsegueix que Agricultura inclogui millores proposades pel sindicat en els ajuts als programes de sanitat animal

Unió de Pagesos ha aconseguit que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) reculli les millores proposades pel sindicat en les ajudes de l’any 2011 per a l’execució dels programes de sanitat animal. Així, Agricultura ha acceptat mantenir els imports per animal dels anys anteriors i ha descartat la proposta inicial segons la qual tots els imports es reduïen un 30%. A més, també ha acceptat concedir un 50% dels ajuts a totes les Associacions de Defensa Sanitària (ADS) que compleixin uns requisits concrets en lloc del 30% previst inicialment.

El sindicat va advertir al Departament de la necessitat de comptar amb un pressupost adequat per aquests ajuts, per tal de contribuir a la preservació de la sanitat en tota la cabana ramadera de Catalunya, tot i que Agricultura considera que una part important d’aquest pressupost està condicionat per l’aportació que en faci el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM).

Entre les mesures de millora aconseguides en els ajuts a aquests programes destaca que es comptabilitzi el 50% de la reposició de les granges de conills i que s’inclogui el nou programa de control de l’enterotoxèmia bacteriana dels conills o la nova subvenció d’11 euros per cap reproductor inscrit i inclòs en el programa sanitari específic de cabrum de llet.
Unió de Pagesos, per contra, ha manifestat el seu desacord amb el fet que se subvencionin amb un import superior, equivalent a 2,06 euros, les ADS de porcí que realitzen les anàlisis en laboratoris privats, mentre aquelles que els fan a través dels laboratoris oficials reben una quantitat menor, de 1,717 euros. A més, per a tots els sectors, la formació continuada també ha quedat exclosa dels objectius dels programes sanitaris.
Link
Comentari:
En aquest test ens parla de que si es poden consedir més ajudes sanitaries a la ramaderia.
Xavier Vall-llosera Nonell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada